Svaki event novi je izazov, težnja je izaći iz okvira, ponuditi nešto novo, uvijek posebno, uvijek drugačije i jedinstveno.

Lf cheff - Robert Perić

Vrhunski Cheff, njegova jela djela govore, a sklad okusa i mirisa s tanjura pobuđuje sva osjetila, i ona najskrivenija. Biti najbolji, osobni je slogan Roberta Perića, koji je danas jedan od najkompletnijih i najboljih kuhara šire regije. Jednostavnost kuhanja, elegancija kreiranja jela i sezonski izbor namirnica, osnovna su načela gastronomije Cheff-a Roberta Perića. 

Perić je i Maestro choccolatier, inovator u kužini sa svojim čokolatinima s nadjevom od istarskog terana, kremama od tartufa i čokolade, pralinama s istarskim maslinovim uljem... Godina je 1999., a mladi Cheff Robert Perić upravo ovim slatkim delicijama, na završnom ispitu stječe prestižnu Europsku titulu „Maestra choccolatier-a“ koju u narednim godinama oplemenjuje nesvakidašnjim desertima s namirnicama iz Istre koristeći moderne kulinarske i slastičarske tehnike i tehnologije. Ulazi u literaturu kao prvi istarki kuhar koji vrhunske domaće sirovine koristi u službi vrhunskog slastičarstva, a sve ostalo je povijest…

Lider novog vala gastronomije u Istri, označio je evoluciju gastronomije istarskog poluotoka a njegova su jela jedinstvena i uvijek iznova iznenađuju. 

Voditelj uspješnog restorana u Puli, naš Cheff se je nakon završene srednje šole nastavio usavršavati u inozemstvu. Zaljubio se u talijansku kuhinju i učio od najboljih majstora. Na području Sjevernih Alpi di Positano, u mjestu Corvara, u poznatom talijanskom skijaškom centru Alta Badia, čuvenom po ekskluzivnom eno-gastronomskom doživljaju u ponajboljim hotelima i restoranima s Michelin zvjezdicama, punih devet godina vodio je tim kuhara vrhunskog restorana Hotel Tablè. 

Usporedo s radom, nastavio je školovanje i u talijanskom Institutu Etoile gdje posebno usavršava tehnike izrade skulptura od čokolade, šećera i leda te se kontiunuirano educira i prati moderne svjetske trendove kuhanja. Dobitnik je brojnih međunarodnih prestižnih priznanja i nagrada za slastice i eksponate, slastičarske sklupture koje su zapravo iskonska umjetnost u svojim savršenim oblicima i bojama.

Po povratku u Istru nastavlja raditi u kuhinjama elitnih hotela i vanjski je suradnik vrhunskih restorana. Godine 2003. vraća se u Školu za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu, u kojoj je i započeo svoju kulinarsku odiseju u Puli, gdje i danas kao stručni učitelj kuharstva i slastičarstva, nove naraštaje uči umjetnosti kuhanja, a posebno izradi za njega prepoznatljivih slatkih sklptura. Redoviti je predavač na hrvatskoj kulinarskoj akademiji i stalan gost svih važnijih manifestacija posvećenih gastronomiji, osobito slastičarstvu. Aktivan je član Hrvatskog kuharskog saveza i u njegovim ekipama sudjeluje na brojnim međunarodnim natjecanjima. Naš Cheff je cool!

Edukacija 

  • 1988 Škola za kuhara, (prof . Sabo Ljudevit), Pula
  • 1993 buffet di prestigio Istituto professionale di Sottomarina, Venezia
  • 1993 skulpture od voća i povrća (Tajlandski učitelj)
  • 1994 Ni riba ni meso, Istituto professionale di Sottomarina, Venezia
  • 1994 Tuna i ribe mediterana - Istituto professionale di Sottomarina, Venezia
  • 1995 Internacionalne torte, Italia (Albert Castlunger)
  • 1995 Zdravo slastičarstvo, (E. Saracino), Istituto professionale di Sottomarina, Venezia
  • 1995 Skulpture od leda, Austria
  • 1996 ABC abeceda šećera, (S. Laghi) - Istituto professionale di Bologna
  • 1997 Osnove čokolade, (Rossano Boscolo) - Istituto professionale di Sottomarina,  Venezia
  • 1997 Slastičarstvo migniona (E. Saracino) - Istituto professionale di Sottomarina,  Venezia
  • 1998 Kreativna kuhinja, (Sergio Mei) - Istituto professionale di Sottomarina, Venezia
  • 1998  - 2005 “Maestria in cioccolato” –Torino, Venezia, Brunico, Bressanone, Positano, Udine, Trieste
  • 2001 Kreativna mediteranska kuhinja (S. Spivieri) - Istituto professionale di Sottomarina, Venezia
  • 2002 Desserti na tanjuru (G. Pastorelli) - Istituto professionale di Sottomarina, Venezia
  • 2003 Slastičarstvo iz peći - Istituto professionale di Sottomarina, Venezia
  • 2003 Pedagoško, psihološko obrazovanje – visoka učiteljaka škola Pula
  • 2004  Majstor kuhar - Pula
  • 2005 Slastice od dizanog tijesta – hotel la Posta – Brunico, pasticceria Embassy – Cortina d´ Ampezzo
  • 2009 Molekularna gastronomija – Marin Rendić
  • 2009 Majstor slastičar
  • 2013 Instituto di perfezionamento Academia Boscolo Etoile -  Wedding cake design/Dizajn torti za vjenčanja 
  • 2013 Instituto di perfezionamento Academia Boscolo Etoile - Chocolati, praline & snack/Čokolade, praline i snack
  • 2013 Academia Boscolo Etoile - Sotouoto dalla A alla Z /Priprema jela u vakumu od A do Ž