Svaki event novi je izazov, težnja je izaći iz okvira, ponuditi nešto novo, uvijek posebno, uvijek drugačije i jedinstveno.

Cooking class by LF catering & chef Robert Perić

Doživjeti Istru na jedinstven i nezaboravan način, osjetiti njene okuse i mirise, naučiti ponešto o povijesti istarske gastronomije, kuhati istarske namirnice ...

LF catering za Vas organizira kuharske radionice na bilo kojoj lokaciji u Istri, nabavlja domaće namirnice, osigurava kuhinju za cooking class, kompletnu opremu za pripremu i konzumaciju pripremljene hrane, stručno osoblje te vrhunskog cheff-a, Roberta Perića.

Kuhamo tradicionalno ili moderno, jednostavno ili složeno, mesno ili riblje, slano ili slatko, zabavljamo se i uživamo u blagodatima istarske zemlje zajedno s Vama.

Dozvolite si nekoliko sati kuhanja i doživite iskustvo ljepote, finoće uz kvalitetu i vrlo mnogo strasti, ljubavi, bonace u čarobnom ambijentu Istre i svih njezinih zagonetnih kutaka, dozvolite si opuštene trenutke uživanja u istarskoj gastronomiji i njenim savršenim okusima. 

Kuhajte zajedno s nama, javite nam broj osoba a mi ćemo predložiti lokaciju i sezonski menu ...

Predloženi menu-i za radionice

Radionice tradicionalne istarske gastronomije

Mesni menu

  • sezonska fritaja ili domaća juha – fritaja sa sezonskim povrćem, samoniklim biljem ili suhomesnatim tipičnim istarskim proizvodima (svinjska panceta, pršut, plećka ...)  
  • pljukanci s žgvacetom od kokoši – tipična istarska ručno rađena tjestenina s šugom od domaće kokoške
  • pirjana plećka Boškarina u teranu sa stupanom palentom – meso Istarskog goveda, Boškarina, istarske autohtone pasmine iz bioloških uzgoja, sporo kuhano s istarskim crnim vinom Teran  
  • fritule – tradicionalni istarski desert

Riblji menu

  • slane srdele, sardele ispod octa, sardele savor – tradicionalni načini pripreme sardela
  • morska salata od sipa ili folpi   
  • brodet s palentom – tradicionalno jelo s miješanom ribom tipičnom za sjeverni Jadran
  • fritule – tradicionalni istarski desert

Radionice moderne istarske gastronomije

Tradicionalne namirnice Istre u "visokoj" gastronomiji

  • juha od slanca s broštulanom pancetom i sipicama ili juha od mlijeka s tempurom od kozica i pjenom od češnjaka
  • njoki na žlicu s domaćim pestom od maslinovog ulja i bosiljka, čips od Istarskog pršuta    
  • sporo kuhana obrazina od Boškarina, Istarskog goveda s kremom od kumpira i tartufa 
  • tagliata od zrele slabine s kapulom u soli, glazirana cuka u medu 
  • pinca u zabajonu

Cijena po osobi iznosi:

Tradicionalna istarska gastronomija

2-4 osobe 1300,00 kn
5-7 osoba 750,00 kn
8-10 osoba 600,00 kn
11-15 osoba 450,00 kn
15-30 osoba 390,00 kn
30-40 osoba 320,00 kn

Moderne istarska gastronomija

2-4 osobe 1.500,00 kn
5-7 osoba 850,00 kn
8-10 osoba 800,00 kn
11-15 osoba 550,00 kn
15-30 osoba 450,00 kn
30-40 osoba 400,00 kn

Cijena uključuje:

  • kompletnu opremu za zajedničko kuhanje i pripremu hrane
  • kompletnu opremu za konzumaciju pripremljene hrane
  • domaće istarske namirnice
  • kuharsku pregaču za polaznike
  • stručno osoblje
  • prirodna i mineralna voda

Napomena: 

Službeni jezik radionica je Hrvatski, prevoditelj se posebno naplaćuje. Trajanje kuhanja je oko 4 sata uključujući i ručak s pripremljenim jelima.

Vino nije uključeno u cijenu i dodatno se naplaćuje

Istarska malvazija svježa 75 kn / boca 0,75 L
Istarska malvazija odležana 100 kn / boca 0,75 L
Istarski teran svježi 100 kn / boca 0,75 L
Istarski teran odležani 200 kn boca 0,75 L
Muškat desertni 70 kn / boca 0,5 L